Termeni și condiții

Actualizat la: 21/07/2021

Condiții de utilizare Nextfarm

Next Agriculture SRL este o entitate juridică românească (denumită în continuare împreună cu filialele sale „Nextfarm”), cu codul de înregistrare 40018805, care operează aplicația web și mobile ce integrează toate tehnologiile necesare într-o formă modernă, oferind controlul activităților fermei, informații despre culturi și vreme pentru diminuarea riscurilor, optimizarea costurilor și maximizarea producțiilor.

Nextfarm oferă un serviciu de abonament personalizat care permite abonaților să acceseze servicii informatice de management online al fermei. Serviciile sunt disponibile accesând platforma web www.nextfarm.ro sau utilizând aplicațiile Android și iOS asociate.

Utilizarea serviciului nostru se supune prezentelor Condiții de Utilizare. Conform prezentelor Condiții de Utilizare, termenii „serviciul Nextfarm”, „serviciul nostru” sau „serviciul” se referă la serviciul asigurat de Nextfarm pentru managementul fermei, inclusiv toate caracteristicile, funcționalitățile, site-ul și interfețele utilizatorului, precum și întregul conținut și software asociate cu serviciul nostru.

Utilizarea serviciilor Nextfarm face obiectul acceptării acestor Condiții de Utilizare. Pentru a încheia acordul, trebuie să aveți minim vârsta de 18 ani sau să aveți o autorizație valabilă din partea reprezentantului legal sau a tutorelui. Dacă sunteți o persoană juridică, trebuie să fiți legal înființată și să aveți capacitate juridică deplină.

Termenii sunt acceptați imediat ce persoana a primit confirmarea creării contului și a datelor de identificare necesare de la Nextfarm pentru a se conecta la contul său.

1. Abonamentul

1.1. Abonamentul tău Nextfarm se va prelungi până la reziliere. Pentru a folosi serviciul Nextfarm, ai nevoie de acces la internet, de un dispozitiv compatibil cu Nextfarm și trebuie să ne furnizezi una sau mai multe Metode de Plată. „Metodă de Plată” înseamnă o metodă de plată actuală, valabilă și acceptată, care poate fi actualizată ocazional și care poate include plata prin intermediul contului pe care îl deții la o terță parte. Dacă nu anulezi abonamentul înainte de data de facturare, ne autorizezi să percepem tariful aferent abonamentului pentru perioada următoare de facturare prin Metoda de Plată selectată (vezi mai jos „Anulare”).

1.2. Putem oferi o serie de planuri de abonament, inclusiv abonamente oferite de terțe părți împreună cu furnizarea propriilor produse și servicii. Unele planuri de abonament pot avea condiții și limitări diferite, acestea fiind dezvăluite în momentul înregistrării sau prin intermediul altor mesaje care îți sunt adresate. Poți găsi detalii specifice legate de abonamentul tău Nextfarm accesând site-ul nostru și dând clic pe linkul „Cont” disponibil în partea superioară a paginilor, sub numele profilului tău.

2. Oferte promoționale

Putem oferi din când în când oferte promoționale speciale, planuri de abonament sau abonamente („Oferte”). Eligibilitatea pentru Ofertă rămâne la latitudinea exclusivă a companiei Nextfarm și ne rezervăm dreptul de a revoca o ofertă și de a-ți suspenda contul în cazul în care stabilim că nu ești eligibil.

Este posibil să folosim informații precum referința (ID-ul) dispozitivului, Metoda de Plată sau o adresă de e-mail, folosite pentru un abonament Nextfarm existent sau recent anulat, în vederea determinării eligibilității cu privire la Ofertă. Condițiile de eligibilitate și alte limitări și condiții îți vor fi dezvăluite în momentul în care te înregistrezi pentru Ofertă sau prin intermediul altor mesaje care îți sunt adresate.

3. Facturare și Anulare
3.1. Perioada de Facturare

Tariful aferent abonamentului pentru serviciul Nextfarm va fi perceput prin Metoda de Plată la ziua de plată precizată în pagina „Cont”. Durata perioadei de facturare depinde de tipul de abonament pe care îl alegi în momentul înregistrării. În anumite situații, ziua de plată se poate schimba: de exemplu, dacă Metoda de Plată selectată nu a fost procesată cu succes, atunci când schimbi planul de abonament sau dacă abonamentul plătit nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă. Accesează site-ul nostru și dă clic pe linkul „Date de facturare” de la pagina „Cont” pentru a vedea următoarea zi de plată.

3.2. Metode de Plată

Pentru a folosi serviciul Nextfarm, trebuie să furnizezi una sau mai multe Metode de Plată. Ne autorizezi să percepem tariful conform oricărei metode de plată asociate contului tău în cazul în care Metoda ta principală de Plată este refuzată sau nu mai este disponibilă pentru plata tarifului aferent abonamentului. Ești responsabil pentru orice sume datorate. Dacă o plată nu este procesată cu succes, spre exemplu din cauza expirării, a fondurilor insuficiente sau din alte motive și dacă nu anulezi contul, este posibil să-ți suspendăm accesul la serviciul nostru până la perceperea tarifului conform Metodei de Plată valide. Pentru unele Metode de Plată, emitentul îți poate percepe anumite comisioane, spre exemplu comisioane de tranzacție valutară sau alte comisioane aferente procesării Metodei tale de Plată. Taxele locale pot varia în funcție de Metoda de Plată folosită. Pentru detalii va trebui să contactezi furnizorul Metodei tale de Plată.

3.3. Actualizarea Metodelor de Plată

Poți actualiza Metodele tale de Plată accesând pagina „Cont”. De asemenea, putem actualiza Metodele tale de Plată utilizând informațiile puse la dispoziție de furnizorii de servicii de plată. În urma oricărei actualizări, ne autorizezi să continuăm perceperea tarifului conform Metodei (Metodelor) de Plată aplicabile.

3.4. Anulare

Poți anula abonamentul tău Nextfarm oricând și vei continua să ai acces la serviciul Nextfarm până la finalul perioadei tale de facturare. Plățile nu sunt rambursabile și nu oferim rambursări sau credite pentru perioadele de abonament începute sau pentru lipsa accesării aplicației. Pentru a anula abonamentul, accesează pagina „Cont” și urmează instrucțiunile de anulare. Dacă îți anulezi abonamentul, contul tău se va închide automat la finalul perioadei curente de facturare. Pentru a afla când ți se închide contul, accesează secțiunea „Date de facturare” de la pagina „Cont”.

3.5. Schimbări aduse Tarifelor și Planurilor de Abonament

Este posibil ca planurile de abonament și tariful serviciului nostru să se schimbe ocazional; cu toate acestea, orice schimbări tarifare sau schimbări ale planurilor tale de abonament se vor aplica cel mai devreme în termen de 30 de zile din momentul în care te notificăm cu privire la această schimbare.

4. Serviciul Nextfarm

4.1. Trebuie să ai minimum 18 ani pentru a deveni abonat al serviciului Nextfarm. Minorii pot utiliza serviciul doar sub supravegherea unui adult.

4.2. Serviciul Nextfarm și orice caracteristică sau funcționalitate a aplicației sunt pentru uz personal și necomercial, acestea neputând fi distribuite altor persoane fără a avea mai întâi aprobarea noastră scrisă, pentru ca noi să avem posibilitatea de a evalua contextul în care sunt folosite serviciile pe care vi le furnizăm. În timpul abonamentului tău Nextfarm, îți acordăm dreptul limitat, neexclusiv și netransferabil de a accesa serviciul Nextfarm și a de a folosi funcționalitățile planului selectat. Cu excepția celor mai sus menționate, nu ți se va transfera niciun drept, titlu sau beneficiu.

4.3. Având în vedere că procesăm pe baza propriilor algoritmi, date furnizate de către terți, nu putem nu poate fi ținuți direct responsabil pentru corectitudinea datelor respective sau a rapoartelor emise în baza acestora. Toate datele oferite în cadrul platformei au un scop acordarea de suport pentru client, nefiind responsabili pentru deciziile luate de client în cadrul propriei exploatații agricole.

4.4. Nextfarm nu va fi ținut responsabil pentru erori sau omisiuni generate de introducerea unor date greșite de către client în platformă sau de către terții furnizorii. În orice caz, în caz de culpă a prestatorului, valoarea despăgubirilor nu poate depăși valoarea serviciilor achitate.

4.5. Deținem dreptul de proprietate asupra tuturor sistemelor, tehnicilor, metodologiilor, ideilor, conceptelor, informaţiilor şi know-how-ului realizate pe perioada abonamentului. Informaţiile furnizate sunt pregătite de Nextfarm pentru a fi folosite numai de cei cărora le sunt adresate şi numai în scopurile pentru care au fost furnizate. Nu vom răspunde faţă de un terţ căruia îi este comunicat conţinutul documentelor sau căruia îi parvin aceste documente.

4.6. Ești de acord să nu decompilezi, să nu reconstitui sau să nu dezasamblezi niciun software sau alte produse sau procese accesibile prin serviciul Nextfarm; să nu introduci niciun cod sau produs și să nu manipulezi în niciun fel conținutul serviciului Nextfarm; să nu utilizezi nicio metodă de extragere sau colectare a datelor. În plus, ești de acord să nu încarci, să nu postezi, să nu trimiți pe e-mail sau să nu transmiți sau trimiți în alt mod orice materiale destinate întreruperii, distrugerii sau restricționării funcționalității vreunui software, hardware sau echipament de telecomunicații asociat cu serviciul Nextfarm, inclusiv virusuri de software sau orice alte coduri, fișiere sau programe computerizate. Este posibil să-ți reziliem sau restricționăm utilizarea serviciului nostru în cazul în care încalci aceste Condiții de Utilizare sau dacă ești implicat în folosirea ilegală sau frauduloasă a serviciului.

4.7. Nextfarm se angajează să acționeze în interesul clienților noștri. Astfel, dorim să vă asigurăm că, fără permisiunea dumneavoastră explicită, nu împărtășim datele dumneavoastră (inclusiv datele privind activitatea și datele cu caracter personal) pentru orice alt motiv decât pentru a îmbunătăți serviciile Nextfarm pentru dumneavoastră sau pentru a coopera cu alte companii astfel încât să oferim servicii noi.

5. Parole și Acces la Cont

Abonatul care a creat contul Nextfarm și căruia i se percepe Metoda de Plată („Titularul Contului”) este responsabil pentru orice activitate din contul Nextfarm respectiv. Pentru a menține controlul asupra contului și a preveni accesarea acestuia de către altcineva (inclusiv a informațiilor despre istoricul vizualizărilor din cont), Titularul Contului trebuie să mențină sub control dispozitivele compatibile cu Nextfarm folosite pentru accesarea serviciului și nu trebuie să divulge nimănui parola sau detaliile Metodei de Plată aferente contului. Ești responsabil pentru actualizarea și acuratețea informațiilor pe care ni le oferi cu privire la contul tău. Putem să-ți reziliem contul sau să ți-l suspendăm pentru a te proteja atât pe tine, cât și pe Nextfarm sau pe partenerii noștri contra furtului de identitate sau activităților frauduloase.

6. Confidențialitate

Nextfarm ia foarte în serios confidențialitatea clienților și utilizatorilor săi. Politica de confidențialitate a Nextfarm disponibilă pe https://linkpolitica/ este inclusă în prezentele Condiții de Utilizare prin trimitere la aceasta. Vă rugăm să citiți cu atenție politica de confidențialitate, deoarece aceasta reglementează colectarea, utilizarea și divulgarea de către Nextfarm a informațiilor personale ale clientului sau utilizatorului.

7. Diverse
7.1. Legislația Aplicabilă

Prezentele Condiții de Utilizare vor fi guvernate de și interpretate în concordanță cu legislația din România. Prezentele condiții nu vor restricționa drepturile de protecție a consumatorului la care ești îndreptățit conform legilor obligatorii din țara ta de domiciliu.

7.2. Răspunderea

Nextfarm nu va fi răspunzătoare față de client sau utilizator pentru orice consecințe care rezultă din:

a.   orice modificări ale acestor Condiții de Utilizare, serviciilor Nextfarm sau oricărei părți sau element al acestora (inclusiv dar fără limitare la cont), inclusiv orice eroare, întrerupere permanentă sau temporară, încetare, suspendare sau alt tip de indisponibilitate a serviciilor Nextfarm;

b.  upgradarea sau retrogradarea planului actual;

c.   orice divulgare, pierdere sau utilizare neautorizată a informațiilor de autentificare ale clientului sau ale oricărui utilizator autorizat, din cauza eșecului clientului de a le păstra confidențialitatea;

d.   modul în care clientul sau orice utilizator colectează, manipulează, divulgă, distribuie sau prelucrează altfel conținutul clientului, inclusiv datele cu caracter personal din acesta;

e.   aplicarea oricărui remediu împotriva clientului sau a utilizatorilor autorizați de către Nextfarm, de exemplu, în cazul în care clientul sau utilizatorul a comis o infracțiune sau o încălcare a legii aplicabile prin utilizarea serviciilor Nextfarm sau a oricărei părți sau element al acestora sau a încălcat drepturile de proprietate intelectuală ale Nextfarm;

f.   incompatibilitatea tehnologiilor utilizate pentru accesarea platformei și a serviciilor Nextfarm, de exemplu dacă anumite caracteristici, funcții, părți sau elemente ale serviciilor Nextfarm sunt proiectate pentru a fi utilizate pe un computer personal sau laptop și nu funcționează pe o platformă mobilă sau o tabletă.

g.   Sub-licențierea datelor clientului dacă ar fi date anonime, iar consecințele sunt legate doar vag de sub-licențiere.

În plus, Nextfarm și afiliații săi nu vor fi răspunzători față de client pentru nicio pretenție a oricărui utilizator, organizație sau terțe părți împotriva clientului, care rezultă din incapacitatea clientului:

a.   de a furniza către Nextfarm informații exacte despre client, utilizatori sau cont;

b.   de a notifica Nextfarm cu privire la motivele pentru care un utilizator nu are dreptul de a utiliza contul în numele clientului;

c.   de a furniza orice produse pe care a convenit să le furnizeze unei astfel de persoane sau organizații;

d.   de a asigura legalitatea conținutului clientului;

e.   de a respecta oricare dintre restricțiile descrise în prezentele Condiții de Utilizare

7.3. Limitarea răspunderii

În niciun caz, răspunderea colectivă a Nextfarm și a afiliaților săi care decurge din sau în legătură cu prezentele Condiții de Utilizare nu depășește suma totală plătită de clientul pentru serviciile Nextfarm, conform prezentului document. Limitarea de mai sus se va aplica dacă o acțiune este contractuală sau delictuală și indiferent de teoria răspunderii.

7.4. Excluderea daunelor indirecte și daune conexe

In niciun caz, niciuna dintre părți sau afiliații săi nu vor avea nicio răspundere care rezultă din sau în legătură cu prezentele Condiții de Utilizare pentru orice pierderi de profit, venit, clientelă sau întreruperi indirecte, speciale, incidentale, comerciale sau pentru daune punitive, indiferent dacă o acțiune este contractuală sau delictuală și indiferent de teoria răspunderii, chiar dacă o parte sau afiliații acesteia au fost informați despre posibilitatea unor astfel de daune. Declinarea de mai sus nu se va aplica în măsura interzisă prin lege.

7.5. Departamentul de Suport Clienți

Dacă vrei să afli mai multe informații despre serviciul nostru și funcționalitățile acestuia sau dacă ai nevoie de asistență cu privire la contul tău, accesează serviciul de Suport Clienți Nextfarm de pe site-ul nostru. În anumite cazuri, Serviciul de suport cu clienții te poate ajuta mai bine prin folosirea unui instrument de asistență prin acces de la distanță, prin care avem acces complet la computerul tău. Dacă nu dorești să ne oferi acest acces, trebuie să nu consimți la asistența prin instrumentul de acces de la distanță și îți vom oferi asistență prin alte mijloace.

7.3. Menținerea Validității

Dacă oricare dintre prevederile prezentelor Condiții de Utilizare este declarată nulă, ilegală sau neaplicabilă, validitatea, legalitatea și aplicabilitatea celorlalte prevederi rămân pe deplin în vigoare.

7.4. Schimbări aduse Condițiilor de Utilizare

Este posibil ca Nextfarm să modifice ocazional prezentele Condiții de Utilizare. Te vom notifica cu minim 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a modificărilor.

7.5. Comunicare Electronică

Îți vom trimite informații legate de contul tău (spre exemplu autorizații de plată, facturi, schimbarea parolei sau a Metodei de Plată, mesaje de confirmare, notificări) doar în format electronic, spre exemplu pe e-mail la adresa oferită de tine la înregistrare.