Politica de confidențialitate

Actualizat la: 21/07/2021

Next Agriculture SRL este o entitate juridică românească (denumită în continuare împreună cu filialele sale„Nextfarm”), cu codul de înregistrare 40018805, care operează aplicația web și mobile ce integrează toate tehnologiile necesare într-o formă modernă, oferind controlul activităților fermei, informații despre culturi și vreme pentru diminuarea riscurilor, optimizarea costurilor și maximizarea producțiilor.

Datele furnizate de dvs. sunt utilizate de Nextfarm numai pentru a vă deservi mai bine răspunzând la solicitările dvs. de informații, pentru a vă furniza informații, pentru îmbunătățirea serviciilor și cooperarea cu alte companii la proiecte comune.

Acesta este un Acord între Nextfarm(Next Agriculture SRL) și dvs. („dvs.”, „al dvs.”, „clientul” sau „utilizatorul(utilizatorii)”), în calitate de utilizator al site-ului web sau al Serviciului nostru. „Noi” și „al nostru/a noastră” pe parcursul acestui Acord se referă la grupul de societăți Nextfarm, proprietarul și operatorul www.nextfarm.ro, software de management a fermelor. Prezentul Acord are caracter obligatoriu din punct de vedere juridic și reglementează utilizarea de către dvs. a Site-ului și Serviciului nostru.Utilizând sau accesând orice parte a Site-ului sau Serviciului nostru, sunteți de acord să vă angajați față de Termenii și condițiile noastre și Politica de confidențialitate.

1. Aspecte generale

1.1. Aceste condiţii de prelucrare a datelor (în continuare Politica de confidenţialitate) reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal de către Next Agriculture SRL, cod unic de identificare 40018805, (în continuare, împreună cu toate societăţile din grupul acesteia, Nextfarm). Nextfarm răspunde de prelucrarea legală a datelor Clientului.

1.2. Politica de confidențialitate se aplică societăţii Nextfarm și oricărei persoane care utilizează serviciile Nextfarm. Politica de confidențialitate se aplică prelucrării datelor cu caracter personal de către angajații Nextfarm și de către terţele părţi care acționează în numele Nextfarm sau de către oricare dintre societăţile din grupul său. Politica vizează seturile de date cu caracter personal deținute de Nextfarm și/sau utilizarea încrucișată a seturilor de date care conțin date cu caracter personal de către alte instituții și societăţi.

1.3. Nextfarm prelucrează datele Clientului în baza unui contract între Client și Nextfarm.Atunci când Clientul utilizează un dispozitiv mobil se poate specifica un temei juridic diferit.

1.4. Politica de confidențialitate constituie o parte inseparabilă a Termenilor și condițiilor, iar Nextfarm are dreptul să presupună că Clientul a citit Politica de confidențialitate. Nextfarm face referire la Politica de confidențialitate atunci când încheie un contract cu Clientul și când îi oferă servicii Clientului. Politica de confidențialitate nu se aplică serviciilor oferite de alte societăţi, inclusiv în cazurile în care aceste servicii sunt disponibile prin intermediul serviciilor Nextfarm.

1.5. În calitate de societate, respectăm cu rigurozitate prevederile legale ale reglementărilor legale, în special Regulamentul general privind protecția datelor.

2. Definiţii

2.1. Date cu caracter personal – datele cu caracter personal pe care Nextfarm le păstrează confidențiale sunt orice fel de informații pe care le-a dobândit oferind serviciile sale și care permit identificarea Clientului.

2.2. Client – persoana juridică sau fizică, care utilizează serviciile Nextfarm, inclusiv persoanele fizice care utilizează Nextfarm în numele persoanei juridice (de ex., angajații Clienților).

2.3. Prelucrarea datelor – orice acţiune realizată cu datele cu caracter personal, inclusiv colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, modificarea, divulgarea, acordarea accesului la date cu caracter personal, consultarea și extragerea, utilizarea datelor cu caracter personal, comunicarea, utilizarea încrucișată, combinarea, închiderea, ștergerea sau distrugerea datelor cu caracter personal sau mai multe operațiuni menționate anterior, indiferent de modul în care sunt realizate operațiunile sau de mijloacele utilizate.

3.Datele Clientului

3.1. În scopul îmbunătățirii serviciilor noastre pentru Client sau a analizării activităților de marketing ale Nextfarm, am dori să ne adaptăm și mai mult navigarea și informațiile la nevoile utilizatorilor noștri. Prin urmare, site-ul nostru web utilizează diferite tehnologii care ne permit să optimizăm uşurinţa de utilizare a paginii noastre principale, în baza analizelor tiparelor de comportament ale utillizatorilor.

3.2. Prelucrăm următoarele date cu caracter personal: numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, conexiunile persoanelor fizice cu societăţile agricole, comportamentul Clientului atunci când utilizează serviciile Nextfarm, erorile pe care le întâlnesc pe site-ul nostru web și datele necesare pentru remedierea acestora, date de facturare, date despre dispozitiv, adrese IP, date primite de la terţe părţi (informații de la societăţile afiliate din cadrul grupului nostru corporativ, partenerii noștri sau alte persoane pe care le utilizăm pentru a face ca propriile noastre informații să fie mai bune sau mai utile), date de localizare, pagini de referinţă/ieșire și adrese URL, mesaje de chat și conținutul e-mail-urilor trimise către Nextfarm, anumite informații cu privire la compania pe care o reprezentați, cum ar fi numărul de angajați și tipul de industrie.

3.3. Când utilizați Serviciul cu ajutorul sau prin intermediul unui dispozitiv mobil, putem accesa, colecta, monitoriza și/sau stoca la distanță „date delocalizare”, care pot include coordonate GPS (de ex., latitudine și/sau longitudine)sau informații asemănătoare cu privire la locația dispozitivului dvs. mobil. Datele de localizare pot fi utilizate împreună cu informațiile identificabile personal. Datele de localizare din aplicația mobilă nu sunt partajate cu nimeni, cu excepția angajatorului utilizatorului, dacă angajatorul respectiv este un client contractual al Nextfarm. Datele de localizare sunt criptate și nu sunt vizibile angajaților Nextfarm.

4.Scopurile prelucrării datelor

4.1. Informațiile cu caracter personal transmise și colectate de Nextfarm vor fi utilizate în scopurile specificate în prezenta Politică de confidențialitate. Utilizăm informațiile pe care le colectăm de pe sau prin intermediul site-ului nostru web pentru:

4.1.1. A vă furniza serviciile și informațiile pe care le solicitați;

4.1.2. A răspunde la comentarii și întrebări și altfel pentru a le oferi asistențăutilizatorilor, inclusiv prin trimiterea de e-mail-uri. Putem trimite Clientului e-mail-uri referitoare la servicii și administrative. De asemenea, putem contacta Clientul pentru informarea acestuia/acesteia despre modificările aduse serviciilor noastre, condițiilor de utilizare, actualizările aduse serviciilor sau pentru a invita clienți la cursurile noastre de instruire.Aceste e-mail-uri și mesaje sunt considerate a face parte din servicii, iar Clientul nu va putea să renunțe la ele.

4.1.3. Utilizarea, întreținerea, îmbunătățirea și asigurarea tuturor funcțiilor site-ului nostru web. Menținem calitatea serviciilor Nextfarm și analizăm riscurile de securitate. Analizăm comportamentul și preferințele utilizatorilor atunci când utilizează serviciile noastre, pentru a înțelege și a ne îmbunătăți serviciile și a dezvolta produse noi. De asemenea, creăm „Informații agregate”, care reprezintă o combinație și analiză a informațiilor din mai multe surse, care ne ajută să identificăm și să elaborăm tendințe, studii comparative, indicatori metrici rezumativi sau algoritmi predictivi, cu condiția să luăm măsuri rezonabile pentru agregarea informațiilor astfel încât să prevenim asocierea datelor care să permită identificarea unei persoane specifice. Vom crea Informații agregate din informațiile pe care alți clienți aleg să le împărtășească cu noi, împreună cu datele dvs.

4.1.4. Facturarea și administrarea conturilor. De asemenea, vă putem contacta în scopuri administrative sau pentru a obține feedback pentru produsul nostru.

4.1.5. Marketing. Deasemenea, putem utiliza informațiile Clientului în scopuri de marketing sau depublicitate proprii societății Nextfarm. Clientul poate renunța la acestea înorice moment, trimițând un e-mail la adresa contact@nextfarm.ro

4.2. Această politică nu limitează utilizarea datelor Clientului într-o formă anonimizată.

5. Împărtășirea și divulgarea datelor

5.1. Nextfarm nu împărtășește datele dvs. cu caracter personal cu terțe părți fără consimțământul dvs., cu excepția entităților indicate în prezenta Politică de confidențialitate. Împărtășim datele dvs. cu caracter personal numai cu următoarele persoane:

5.1.1. Furnizorii de servicii și agenții pe care îi utilizăm pentru prestarea serviciilor noastre. Nextfarm rămâne controlorul datelor în ceea ce privește datele Clientului. Avem încheiate Acorduri de prelucrare a datelor cu toți furnizorii externi de servicii. Nextfarm utilizează instrumente de analiză care aparțin unor terțe părți, precum Google Analytics pentru a ajuta la înțelegerea utilizării Serviciului. Multe dintre aceste instrumente colectează informațiile trimise de browser-ul dvs. în cadrul unei solicitări a paginii web, inclusiv modulele cookie ale serviciului și adresa dvs. IP. Aceste instrumente de analiză primesc și aceste informații, iar utilizarea acestora este reglementată de propria politică de confidențialitate.

5.1.2. Societăților grupului Nextfarm.

5.1.3. Persoanelor și organizațiilor cărora este necesar să le divulgăm datele pentru a-i furniza Clientului Serviciile noastre, în cazul în care Clientul a solicitat acest lucru ​​(de ex., instituții agricole de stat).

5.1.4. Altor entități în cazul unui proiect de cooperare comună între Nextfarm și o terță parte.

5.1.5. Persoanelor cărora divulgarea datelor Clientului este prevăzut de lege.

5.1.6. Persoanelor cărora le sunt necesare pentru a proteja și apăra drepturile legale ale Nextfarm.

6.Modulele cookie

Atunci când vizitați Serviciile noastre, este posibil ca noi, partenerii noștri și furnizorii de servicii terți să folosim module „cookie” sau tehnologii similare, cum ar fi pixeli și SDK-uri pentru: (i) a furniza, dezvolta, întreține, personaliza, proteja și îmbunătăți Serviciile noastre digitale și conținutul acestora, (ii) a efectua analize, inclusiv pentru a analiza și genera rapoarte cu privire la utilizarea și performanțele Serviciilor digitale și a oricăror reclame afișate de acestea sau prin intermediul acestora, (iii) a ne proteja împotriva fraudei și a altor activități ilegale, pentru a le identifica și preveni, (iv) a crea date agregate cu privire la grupuri sau categorii de utilizatori (inclusiv public-țintă pentru reclame) și (v) ca noi, partenerii noștri și furnizorii terți să livrăm, direcționăm, oferim, comercializăm sau personalizăm reclame legate de Ofertele noastre de servicii sau de ofertele de servicii ale clienților și partenerilor noștri (inclusiv prin limitarea frecvenței cu care vă este afișată o reclamă).  

Puteți refuza utilizarea viitoare a modulelor cookie (așa-numita renunțare) sau o puteți împiedica selectând setările corespunzătoare pe browser-ul dvs., în orice moment, cu toate acestea, vă rugăm să rețineți faptul că, dacă faceți acest lucru, există posibilitatea să nu puteți utiliza funcționalitatea completă a site-ului web Nextfarm.  

6.1. Module „cookie” necesare:

Aceste module „cookie” sunt necesare pentru a asigura funcționalitatea de bază a site-ului.

Module„cookie” strict necesare sau tehnologii similare: Acestea sunt esențiale pentru a vă permite să navigați în cadrul Serviciilor noastre și pentru a utiliza funcțiile acestora, cum ar fi accesarea zonelor securizate.Dacă dezactivați aceste module „cookie”, este posibil ca unele sau toate funcțiile Serviciilor să nu funcționeze 

6.2.Module „cookie” care analizează performanța 

Aceste module „cookie” ne permit să analizăm utilizarea Serviciilor pentru a măsura și îmbunătăți performanța acestora 

Module „cookie” care analizează performanța sau tehnologii similare:Acestea colectează informații despre modul în care utilizați Serviciile noastre, pentru ca noi să putem analiza traficul, să înțelegem interacțiunileutilizatorilor și să îmbunătățim Serviciul respectiv. Este posibil să folosim în acest scop furnizori de servicii terți, cum ar fi Google Analytics, care pot utiliza propriile module „cookie” sau tehnologii similare. Puteți afla mai multe informații dând clic pe linkul către informații și resurse privind utilizarea modulelor „cookie” de către Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en 

6.3.Module „cookie” funcționale  

Module„cookie” funcționale sau tehnologii similare: Acestea permit Serviciilor noastre să își ”amintească” alegerile făcute de dvs. (de exemplu, numele dvs. de utilizator sau regiunea în care vă aflați) și să vă pună la dispoziție caracteristici îmbunătățite, mai personalizate, inclusiv conținut personalizat. Acestea pot fi utilizate și pentru a furniza Serviciile digitale pe care le-ați solicitat, cum ar fi vizionarea unui videoclip sau adăugarea de comentarii pe un blog.  

6.4.Module „cookie” pentru reclame 

Aceste module „cookie” sunt utilizate de companiile de publicitate pentru a afișa reclame relevante pentru interesele dumneavoastră 

Module „cookie” pentru rețelele de socializare sau tehnologii similare: Acestea sunt utilizate atunci când partajați informații folosind un buton de distribuire pe rețelele de socializare sau butonul „like” din cadrul Serviciilor noastre digitale sau când asociați contul sau interacționați cu conținutul nostru pe sau prin intermediul unui Site al unei rețele de socializare, cum ar fi Facebook sau Twitter. Site-ul rețelei de socializare va înregistra că ați făcut acest lucru, iar aceste Informații pot fi asociate unor activități de direcționare/publicitare, inclusiv prin crearea de segmente de public personalizate. 

Gestionarea modulelor „cookie” și a altor tehnologii.

Pentru Serviciile furnizate în SEE, puteți afla mai multe informații despre utilizarea de către noi a modulelor „cookie” și a altor tehnologii și vă puteți acorda sau retrage consimțământul sau puteți configura preferințele dvs. privind modulele„cookie” și, în unele cazuri, obiecta cu privire la scopurile pentru prelucrarea informațiilor dvs. personale bazate pe interes legitim, făcând clic pe Manage Cookies+ sau configurând în orice alt fel preferințele dvs. cu privire la modulele „cookie”. Aceste setări sunt accesibile în mod specific pe un site sau într-o aplicație, în orice moment, accesând linkul „ManageCookies+” sau un link similar de pe site-urile web sau din setările aplicației.De asemenea, puteți utiliza setările aplicației/browserului dvs. pentru a configura preferințele dvs. cu privire la modulele „cookie”.  

Aspecte de reținut despre opțiunile de renunțare disponibile în browsere web cu privire la module „cookie”:

  • Module „cookie” blocate: Este posibil ca modulul „cookie” de renunțare să nu funcționeze dacă browserul dvs. este configurat să blocheze modulele „cookie” care aparțin     terților. 
  • Ștergerea sau protejarea     opțiunilor de renunțare: Dacă ștergeți modulele „cookie”   va trebui să exercitați din nou opțiunea de renunțare. Există     plugin-uri pentru browser cu ajutorul cărora puteți să păstrați modulele     „cookie” pentru exercitarea opțiunii de renunțare.  
  • Numai pentru acest browser: Renunțarea     este aplicabilă numai pentru profilul browserului în care ați setat-o. De     exemplu, dacă setați renunțarea în timp ce utilizați Firefox, dar apoi     utilizați Chrome, renunțarea nu va fi activă în Chrome. Pentru ca     renunțarea să fie validă în Chrome va trebui să repetați procesul. Acest     lucru se datorează faptului că modulele „cookie” nu pot fi citite de     browsere diferite sau de profiluri diferite de browser. 

Renunțarea nu blochează și nu șterge modulele „cookie”:De asemenea, aceasta nu împiedică utilizarea modulelor „cookie” sau a altor tehnologii în alte scopuri decât selecția reclamelor pe baza intereselor dvs., astfel cum au fost extrase din comportamentul dvs. online. Dacă renunțați, este posibil ca datele cu privire la activitatea dvs. de navigare să continue să fie colectate și veți continua să primiți reclame. Reclamele pot fi selectate, de exemplu, pe baza conținutului paginii web în care sunt afișate. Dacă doriți să blocați sau să ștergeți complet modulele „cookie”, puteți utiliza setările browserului web pentru a face aceasta. 

Este posibil să aveți mai multe opțiuni la dispoziție, în funcție de dispozitivul dvs. mobil și de sistemul de operare. De exemplu, majoritatea sistemelor de operare ale dispozitivelor (de exemplu, iOS pentru telefoane Apple, Android pentru dispozitive Android și Windows pentru dispozitive Microsoft) pun la dispoziție propriile instrucțiuni cu privire la modul în care se poate limita sau evita afișarea reclamelor personalizate în aplicație. Puteți consulta materialele suport și/sau setările de confidențialitate pentru sistemele de operare respective pentru a afla mai multe despre aceste funcții și modul în care se aplică acestea reclamelor personalizate afișate în aplicație.  

Informații precise privind localizarea. Pentru a activa sau dezactiva colectarea de informații precise despre localizare de pe dispozitivul dvs. mobil prin intermediul aplicațiilor noastre mobile, puteți accesa setările dispozitivului mobil și selecta limitarea acestei colectări. De asemenea, puteți limita colectarea de informații precise despre localizare de pe site-urile web prin intermediul setărilor browserului.  

7.Cât timp stochează Nextfarm datele cu caracter personal

7.1. Cu excepția cazului în care solicitați ca datele dvs. să fie șterse, astfel cum este prevăzut mai jos în secțiunea 10.1.5. vom stoca datele cu caracter personal doar atât timp cât este necesar în scopurile pentru care au fost colectate datele sau dacă este necesar pentru apărarea intereselor legale ale Nextfarm.Dacă vă închideți contul, atunci stocăm date referitoare la contul dvs. timp de 3 ani în cazul în care veți dori să reluați utilizarea Serviciile noastre.

7.2. Vom stoca datele Clientului mai mult de 3 ani, atunci când acest lucru este prevăzut de lege sau sunt necesare pentru a apăra sau urmări un drept în instanță.

8. Cum vă protejăm datele cu caracter personal

8.1. Nextfarm consideră confidențialitatea Clientului și protecția datelor cu caracter personal ca fiind extrem de importante. Utilizăm măsurile de securitate organizaționale, fizice și tehnice necesare pentru a asigura integritatea, disponibilitatea și confidențialitatea datelor.

8.2. Aceste măsuri includ acorduri de confidențialitate cu toți angajații și furnizorii deservicii, acorduri de prelucrare a datelor cu furnizorii de servicii, utilizarea criptării, criptarea latentă, protecția dispozitivelor angajaților, alte dispozitive tehnice, informații, infrastructură informatică și rețele interne.

8.3. Obiectivul activităților care asigură securitatea este aplicarea garanțiilor corespunzătoare, atenuarea și prevenirea riscurilor. 

9.    Transferul internațional dedate

9.1. Toate Serviciile noastre sunt controlate și desfășurate în cadrul UE. Datele dvs. pot fi disponibile în orice țară din UE în care avem sedii sau în care angajăm furnizori de servicii. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți faptul că putem utiliza furnizori de servicii terți, de exemplu, instrumente de analiză, care se află în cadrul UE sau în Spațiul Economic European sau într-o țară pentru care Comisia Europeană nu a emis o decizie potrivit căreia țara ar asigura un nivel adecvat de protecție a datelor. Când transferăm oricare dintre datele dvs., facem acest lucru în conformitate cu legile aplicabile în materie de protecție a datelor și ne bazăm pe Cadrul Scutului de confidențialitate UE-SUA, unde este cazul, sau utilizăm Clauzele contractuale standard aprobate sau alte reguli corporatiste obligatorii, inclusiv contracte, regulamente interne și politici sau alte mecanisme juridice, unde este necesar, pentru a contribui la asigurarea unui nivel adecvat de protecție.

10. Drepturile Clientului

10.1. Clientul poate să ne trimită o solicitare la adresa e-mail contact@nextfarm.ro referitor la exercitarea drepturilor sale, în orice moment. În orice moment, aveți dreptul:

10.1.1.   Să accesați datele cu caracter personal care vă privesc. Aveți dreptul să solicitați o copie a datelor dvs. cu caracter personal. Solicitarea respectivă trebuie să fie în scris. Vă puteți exercita acest drept, scriindu-ne la adresa contact@nextfarm.ro. Vă rugăm să rețineți că acest drept nu este absolut și s-ar putea să nu fim în măsură să vă furnizăm anumite informații, dacă furnizarea acestora ar interfera cu drepturile altei persoane (cum ar fi cazul în care furnizarea informațiilor pe care le deținem despre dvs. ar divulga informații cu privire la o altă persoană) sau atunci când se aplică o altă scutire.

10.1.2. Să solicitați rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, fără întârziere nejustificată;

10.1.3. Să solicitați modificarea datelor cu caracter personal incomplete, luând în considerare scopurile prelucrării;

10.1.4. Să primiți și să transmiteți datele cu caracter personal. Dacă solicitați acest lucru, vă vom furniza dvs. sau unei terțe părți desemnate de către dvs. o copie a datelor dvs. cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat. Dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, vom transmite datele dvs. direct către terța parte, la solicitarea dvs.

10.1.5. Să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal. De asemenea, puteți să vă opuneți prelucrării datelor dvs. în scopuri de marketing direct, caz în care vom considera că ați renunțat la primirea comunicațiilor de marketing.

10.1.6. Să solicitați ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc fără întârziere nejustificată.

10.2. Vă rugăm să rețineți că vă vom solicita verificarea identității înainte de a răspunde la orice solicitare.

10.3. În cazul în care Clientul consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal îi încalcă drepturile, Clientul are dreptul să se adreseze autorității de supraveghere a protecției datelor sau instanței.

10.4. Nu răspundem de informațiile, inclusiv informațiile cu caracter personal, pe carele trimiteți în cadrul oricăror servicii de conținut generate de utilizator, cum ar fi postarea unei întrebări sau a unui răspuns în orice secțiune expusă publicului a platformei.

10.5. Cu excepția prevederilor legale, nu suntem responsabili și nu suntem răspunzători pentru practicile niciunei terțe părți.

11. Modificările prezentei Politici de confidențialitate

Nextfarm poate modifica prezenta Politică de confidențialitate la anumite intervale de timp prin publicarea de versiuni noi pe site-ul nostru web sau înștiințând Clientul prin e-mail. În cazul în care Clientul continuă să utilizeze serviciile noastre după intrarea în vigoare a modificărilor respective, Clientul este de acord cu politica revizuită.

12. Informații de contact

Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări cu privire la Politica de confidențialitate sau practicile Nextfarm. Ne puteți contacta la adresa contact@nextfarm.ro sau puteți utiliza următoarele informații de contact: